Eszméletlenül kedves, egyben nagyon magas színvonalú, profi hely nyílt Révfülöpön, amiről már tavaly is hallottam, de sajnos csak idén jutottam el hozzájuk tesztelni. És nem szégyellek dobálózni ezekkel a jelzőkkel, mert tényleg így tudom a legjobban leírni azt a szemléletet, amit a Semola Pastfood hozott a Balatonhoz. Őszinte és egyben minőségi vendéglátás a köbön. Ja, és persze olasz…
Amikor meghalljuk, hogy valakik olaszul beszélgetnek a révfülöpi Móló Cukrászda sarkán álló bódénál, rögtön tudjuk, hogy jó helyen járunk. Igen, olaszul, mert ezen a helyen nemcsak a tészta, de a séf is az egyszerű, mégis az egész világot meghódító gasztronómiájáról híres országból származik. Ezúttal kivételesen helyt kell adnunk az időnként túlhasznált „magyar tenger” és „magyar Toszkána” …
Mindig is lenyűgözött és rabul ejtett a Balaton titokzatos szépsége, ami szerintem az északi parton teljesedik ki, nem tudom miért, de ez a tanúhegyekkel és medencékkel tarkított zöld drágakő az ország egyik legszebb vidéke. Itt ahol a kék és a zöld olyan egységet alkot, amit kevés művész tudna illőbb módon megfogalmazni, egyfajta spiritualitás keríti hatalmába az embert, megnyugszik …
Nincsenek makulátlan eleganciájú pincérek, kacifántos fantázianevű fogások és elszállt árak, mégis úgy érezzük, csúcsétteremben járunk. Pedig tíznél itt sosincsenek többen, az egyetlen felszolgáló az aprócska, törékeny és mindig mosolygó tulajdonos, Tüdős Klára, az ételekért pedig egyetlen séf felel, aki történetesen olasz. A fiatal pár egyet nem akar a révfülöpi Cselling Udvarházban: akkora éttermet, ahol a hajtásban pont azt veszítenék el, amiért szeretik ezt csinálni. A személyességet és a szenvedélyt.
Klára Békéscsaba, Budapest majd Olaszország után talált otthonra a Balaton északi partján, Révfülöpön. Párja, Moreno kamaszfiúként állt be konyhába mosogatni, dolgozott Michelin-csillagos éttermekben szerte a világban. Most ketten egy vendégházat működtetnek, ahol a fiatal olasz végre kedvére főzhet, azt, amit akar vagy amit a szállóvendégek kérnek. Nánási Gabriella járt a Cselling Udvarházban.
Zajlik az élet a téli Balatonnál: Lellén már megnyílt a kikötői jégpálya, a Kishableány forralt borral és süteménnyel várja a vendégeket, a Mi a Kő szilveszteri bulira invitál és a Cselling Udvarház is egész évben várja a vendégeket…
A nyár egyik legnagyobb felfedezése egy révfülöpi vendégház, ahol a kis konyhában esténként olyan ételek készülnek, mint az elismert fővárosi éttermekben…